Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++?
Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas is dat HR++ beter isoleert. De betere isolatie wordt gerealiseerd door een extra coating (laag) op het glas en doordat de spouw gevuld is met een edelgas in plaats van lucht.
Door beide eigenschappen geeft HR++ glas minder snel kou en warmte door dan dubbelglas. Het geeft dus een Hoger Rendement qua isolatie.
Is HR++ glas beter dan dubbelglas?
HR++ glas is veel beter in staat om de warmte te isoleren dan dubbelglas. Het warmte isolerend vermogen van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde.
Voor standaard dubbelglas is de U-waarde 2,8. Voor HR+++ glas ligt de U-waarde op 1,1. Dat is een groot verschil. In die zin is HR++ dus beter dan dubbelglas.
Het heeft verder geen extra voor- of nadelen. Alleen zijn de kosten van HR++ hoger dan die van dubbelglas.
Is HR++ glas dikker dan dubbelglas?
HR++ glas is per definitie niet dikker dan dubbelglas. De extra coating van HR++ glas wordt aan de binnenkant van het glas aangebracht en ook het edelgas draagt niet bij aan extra dikte.
Bij het vervangen van oud dubbelglas door HR++ zal het in de praktijk echter vaak voorkomen dat het HR++ glas wel dikker is.
Dat kan worden veroorzaakt doordat voor het oude dubbelglas dunnere ruiten zijn gebruikt. Maar ook doordat voor de tussenruimte tussen de twee glasplaten, die de spouw wordt genoemd, minder afstand werd aangehouden.
HR++ glas heeft standaard een spouw van minimaal 14 millimeter of meer. Bij oud dubbelglas is die tussenruimte vaak veel kleiner.
Voordat wij uw dubbelglas gaan vervangen door HR++, komen wij eerst langs om de situatie exact op te meten. Dan kunnen we met onze eigen ogen zien of er wel voldoende ruimte is om de nieuwe ruit te kunnen plaatsen, of dat er eerst aanpassingen aan uw kozijn nodig zijn.
Is dubbelglas altijd HR?
Dubbelglas is niet altijd HR glas. Zo is dubbelglas zonder een warmte regulerende coating en een spouw die niet gevuld is met een edelglas, geen HR++ glas.
Andersom is het echter wel waar. HR++ glas is altijd dubbelglas.
Kan HR++ glas in oude kozijnen?
Of uw nieuwe HR++ ruit in een oud kozijn of deur geplaatst kan worden, hangt af van de ruimte die beschikbaar is in de sponning van uw kozijn.
Wanneer u oud dubbelgas wilt laten vervangen door HR++ glas, dan is de kans groot dat er voldoende ruimte is. Maar gaat u enkel glas vervangen, dan hangt het helemaal af van de ruimte in de sponningen of het HR++ glas in uw oude kozijn past.
Er zijn heel wat creatieve oplossing mogelijk waardoor het oude kozijn behouden kan blijven.
Wat is beter, dubbelglas vervangen door HR++ of HR+++?
Voor de isolatie van uw woning is HR+++ beter dan HR++. HR+++ glas, dat ook wel triple glas wordt genoemd, is opgebouwd uit drie in plaats van twee glasplaten. Het heeft ook twee verschillende spouwen in plaats van een. Allemaal redenen waarom het beter isoleert.
Triple glas heeft echter ook een aantal nadelen. Zo is het een stuk dikker en zwaarder dan HR++ glas. Bij het vervangen van dubbelglas door HR+++, moet u niet gek opkijken dat u uw kozijnen, of, bij hele grote ramen, zelfs uw fundering aan moet passen.
Is HR++ glas zonwerend?
HR++ glas is standaard niet zonwerend. Er kan echter bij het maken van de ruit een extra zonwerende coating worden aangebracht waardoor het HR++ glas ook zonwerend wordt.
Is HR++ glas geluidswerend?
Ten opzichte van enkelglas is HR++ veel beter geluidswerend. Er zijn immers twee glasplaten met daar tussenin een spouw. Deze constructie zorgt voor een veel hogere geluidswering dan bij enkel glas mogelijk is. Ten opzichte van dubbelglas is er echter zo goed als geen verschil.
Door bij de constructie van de HR++ ruit gebruik te maken van extra dik glas en een grotere spouw, is het mogelijk om nog meer geluidsreductie te realiseren.
Is HR ++ glas inbraakwerend?
Standaard HR++ glas is van zichzelf niet extra inbraakwerend. Een HR++ ruit kan als optie echter wel worden opgebouwd met inbraakwerend glas om uw veiligheid te vergroten.
Inbraakwerend glas is veiligheidsglas. Het glas wordt voorzien van een speciale coating en is vaak opgebouwd uit meerdere lagen.
Hoeveel kun je met HR++ besparen op je energierekening?
Hoeveel je kunt besparen op je energierekening met HR++ glas hangt af van verschillende factoren. Wanneer je enkel glas gaat vervangen door HR++ glas, dan zal de besparing een stuk hoger liggen dan bij het vervangen van dubbelglas.
Het aantal en de grootte van de ramen die u gaat vervangen heeft ook invloed op uw totale besparing.
U zult begrijpen dat een enkel klein raampje vervangen veel minder besparing op zal leveren dan een groot aantal ruiten met een flink oppervlak.
Het komt voor dat door het vervangen van dubbelglas door HR++ glas een besparing wordt gerealiseerd van € 150 – € 300,- per jaar.
Dubbelglas vervangen door HR++ kosten
De kosten voor dubbelglas vervangen door HR++ hangen sterk af van de grootte van de ruit, de door u gekozen opties, het aantal ruiten en de plaats waar de ruit vervangen moet worden.
U kunt zich voorstellen dat een klein dubbelglas ruitje vervangen op de begane grond een stuk goedkoper is dan een enorme HR++ ruit die op vijf hoog geplaatst moet worden. Daar zijn weer heel andere kosten voor de logistiek bij betrokken.
Daarom maken wij altijd een offerte op maat die helemaal toegespitst is op uw situatie en wensen.
Vraag daarom vandaag nog een geheel vrijblijvende offerte aan.
We horen graag van u.